Műszaki garancia 

Szolgáltatásom a tudatos autóvásárlóknak segítség, akik szeretnék a vásárlás kockázatát (mert használt tárgynál mindig van,legyen az TV, ház vagy autó) csökkenteni. Akik az autóvizsgálaton felül még jobban szeretnék bebiztosítani magukat,azoknak ajánlom a szerződött partnerem CarGarantie műszaki garancia szolgáltatását. A biztosított gépkocsi részei a karosszérián és a gyári garanciában sem szereplő kopó- forgó-surlódó alkatrészein kívül a motor és segédberendezései (turbó, generátor, DPF. EGR, befecskendezők, nagynyomású szivattyú, kettőstömegű lendkerék, manuális váltó – automata váltó, klíma, elektromos berendezések, vezérlők stb…). A szolgáltatás bizonyos feltételekhez kötött (max. be nem töltött autó 12 éves kor, max.250.000 km. futás, érvényes-számlával igazolt szerviz stb…Részletes felvilágosítás az autó pontos évjáratának,futásteljesítményének és teljesítményének birtokában lehetséges.Használt autó ávizsgálás,autó ávizsgálás budapest,autó ávizsgálás,autovizsgalat,autóvizsgálat,autó állapotfelmérés,helyiszíni autó átvizsgálás,gépkocsi állapotfelmérés,autó átvizsgálás vásárlás előtt.

A kiterjesztett garancia részletei

Garanciaidő

Választható 6,12 de akár 36 hónap (függ az autó életkorától) garancia olyan gépjárművekre, amelyek a garancia kezdetének időpontjában az első forgalomba helyezésükhöz viszonyítva 10 vagy 12 évesnél fiatalabbak és 200 000 vagy 250 000 km-nél kevesebb futásteljesítménnyel rendelkeznek.

A garancia érvényessége

A garancia belföldön, külföldi üdülés ill. hivatalos tartózkodás esetén pedig egész Európában érvényes.

Átruházhatóság

A garancia a gépjárműre vonatkozik és eladásnál az új tulajdonosra átszáll.

Költségtérítés

A garanciális munkadíjakat a gyártó cég munkaidő irányértékei szerint számoljuk el, a felhasznált alkatrészek gyártói listaárainak megfelelően.

A káreseményenkénti (alkatrész-csoportonként) maximálisan kifizethető térítési összeg 600.000 HUF vagy 700.000 HUF (választott garancia csomag függő ), 30 000 HUF önrészt vállalása mellett.

A garanciális munkadíj, és az anyagköltség nem haladhatja meg a gépjármű aktuális értékét.

A garanciaigény megtartása

A vevő köteles a gyártó által előírt vagy ajánlott karbantartási, átvizsgálási, ill. gépápolási munkákat a gyártó által elismert márkaszervizben, vagy gyártói utasítás szerint elvégeztetni számla ellenében tetszőleges szervízben.

Egyszerű garanciaintézés

Káresemény bekövetkeztekor a javítás megkezdése előtt a biztosított értesíti a CG-t  telefonon a kárról, és megkéri a javítási engedélyt.

Egyéb

A fentiekre az általános garancia feltételek vonatkoznak. A CG a károkat alapvetően a javítást végző szerelőműhellyel számolja el. Ilyenkor a vevőnek nem kell fizetnie. Ha a vevő előlegezi a költségeket (általában a külföldön történt káreseteknél), akkor a CG a garancia köteles költségeket közvetlenül a vevővel számolja el.

Kapcsolat

CG Car-Garantie Versicherungs-AG

Magyarországi szolgáltatások

Ausztriai Szolgáltatópont:

Lemböckg. 49, Haus2 Stg.E • A-1230-Wien

www.cargarantie.com

Ügyfélkapcsolat

Telefon: +36 20 9325774

E-Mail: muszakigarancia@gmail.com

Kárbejelentés

Telefon: +36 (1) 814 7730

Fax: +36 (1) 814 7739

E-Mail: karbejelentes@cargarantie.hu

A garancia terjedelme

MOTOR: tömítőgyűrűház; a motor olajkörében lévő összes belső alkatrész; motorolajhűtő; motorblokk; vezérműtengelyház; olajnyomás-kapcsoló; olajszűrőház; olajszint- érzékelő; olajteknő; lendkerék/hajtótárcsa fogaskoszorúval; vezérműszíj-feszítőgörgő; vezérműlánc fedél; vezér- műszíj; vezérmű vezetőgörgő; szelepszár szimering; hengerfej; hengerfejtömítés

ELEKTROMOS BERENDEZÉS: a befecskendező rendszer elektromos vezetékei; a gyújtásrendszer elektronikus alkatrészei; indításgátló antenna; izzítórelé/vezérlőegység; gyújtókábel

KÉZI ÉS AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ: hajtótárcsa; nyomatékváltó / Wandler; sebességváltó olajhűtő; sebességváltóház; a kézi és az automata sebességváltó belső alkatrészei; kuplung munkahenger (pedálnál); kuplung munkahenger (kinyomócsapágynál); az automata sebességváltó elektronikus vezérlőegysége (ECU); az automatizált sebességváltó vezérlőegysége

DIFFERENCIÁLMŰ / OSZTÓMŰ: karima; differenciálház/ osztóműház; a differenciálmű/osztómű összes belső alkatrésze

ERŐÁTVITEL: féltengely; féltengelycsukló; kerék fordulatszám-érzékelő (kipörgésgátló); nyomástároló (kipörgésgátló); Haldex-kuplung; Haldex szivattyú; hidraulikus egység (kipörgésgátló); kardántengely; hidraulikus szivattyú (kipörgésgátló); kardántengely-csapágy; vezérlőegység (kipörgésgátló)

ÜZEMANYAGELLÁTÓ RENDSZER: befecskendező-szivattyú; a motorvezérlés elektronikus alkatrészei; nagynyomású szivattyú; tüzelőanyag-szivattyú; turbófeltöltő; elő- szállító szivattyú

KIPUFOGÓ: a károsanyag kibocsátást csökkentő rendszer elektronikus alkatrészei

A garancia a fentieket kiegészítve az alábbi alkatrészcsoportokat (felsorolt alkatrészek) is magában foglalja:

HIBRID MEGHAJTÁS: A hibrid hajtás elektromos vízpumpája; a hibrid hajtás villanymotorjai; a hibrid gépjármű akkumulátorának elektronikus vezérlőegysége; fedélzeti hálózati plug-in töltő (a töltőkábel nélkül); a hibrid hajtás generátora; a hibrid hajtás sebességváltója / hajtóműve; magasfeszültségű egyenáramú transzformátor; magasfeszültségű kábelek; hibrid akkumulátor hűtő; a hibrid hajtás teljesítményelektronikája; hibrid akkumulátor hűtőventilátora; transzformátor; a hibrid hajtás vezérlőegysége; hibrid rend- szer invertere; 12V-os egyenáramú transzformátor.

ELEKTROMOS MEGHAJTÁS: Elektromos hőforrás az utastérfűtéshez; elektromos fékrásegítő; elektromos klímakompresszor; a hajtás villanymotorjai; a gépjárműbe beépített hálózati töltő (a töltőkábel nélkül); magasfeszültségű kábelköteg; a hajtás akkumulátorának hűtőventilátora; a hajtás teljesítményelektronikája; a fedélzeti rendszerek transzformátora; a hajtás akkumulátorának vezérlőegysége; a fedélzeti rendszerek invertere.

Garancia nyújtása

A CG Car-Garantie Versicherungs-AG biztosítja a vele szerződésben lévő partnerek által eladott ill. közvetített új gépjárműveket. A garancia megköthető az alább fel- sorolt használt járművekre 3,5t összsúlyig:

Abarth
Alfa Romeo
Audi
BMW
Chevrolet
Chrysler
Citroën
Dacia
Daihatsu
Dodge
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Infiniti
Isuzu
Iveco
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lancia
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes-Benz
Mini
MitsubishiNissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Volvo
VW

Garancia idő

6 hónap garancia olyan gépjárművekre, amelyek a garancia kezdetének időpontjában az első forgalomba helyezésükhöz viszonyítva 12 évesnél fiatalabbak és 250 000 km-nél kevesebb futásteljesítménnyel rendelkeznek.

12 hónap garancia olyan gépjárművekre, amelyek a garancia kezdetének időpontjában az első forgalomba helyezésükhöz viszonyítva 10 évesnél fiatalabbak és 200 000 km-nél kevesebb futásteljesítménnyel rendelkeznek.

A garancia megkötése

A garancia csak a gépkocsi eladásával egyidejűleg köthető meg.

A garancia kezdete az újbóli forgalomba helyezés/eladás időpontja, mely időpontot a garanciaszerződésbe be kell írni.

A garancia megkötése után egy nyomtatott példányt az ügyfél kap, egy pedig aláírva a közvetítőnél marad.

A garancia megkötésének időpontját a garancia- szerződésen eladási időpontként kell feltüntetni!

Kizáró okok

Nem köthető garancia a következő járművekre:

melyek nem felelnek meg a mindenkori programok befogadási irányelveinek;

melyek legalábbis időnként taxiként, kölcsön-, vagy bérautóként, oktatóautóként üzemelnek, hatósági járművek, (pl. rendőrségi- ill. tűzoltó járművek), futárszolgálati-, gyorspostai- ill. csomagkézbesítésre használt járművek, betegszállító járművek, valamint az üzletszerű személyszállításra használt járművek;

a hivatalos viszonteladónak eladott járművekre;

járművekre melyeknél a forgalmi engedélyt egy kereskedőre állították ki;

melyeket nem az EU-ban, Svájcban, Lichtensteinben, vagy Norvégiában helyeztek forgalomba;

melyeken teljesítménynövelést végeztek (pl.: chiptuning);

melyek 8 hengeres motornál nagyobb motorral rendelkeznek;

mely márkák a "garancia nyújtása" alatt nem szerepelnek.

Bővebb információra van szükséged?

https://alapjarat.hu/aktualis/profi-helyszini-auto-allapotfelmeres-ismertetojegyei