BEMUTATKOZÁS

 

SALLÓS FRIGYES

GÉPJÁRMŰ SZERELŐ-KÁRSZAKÉRTŐ

Sallós Frigyes vagyok egyéni vállalkozó. Ez azért van kihangsúlyozva, mert szó szerint értendő. Vállalkozásom minőségének és színvonalának biztosítása érdekében szolgáltatásomat személyesen végzem, nincs ismeretlen alvállalkozónak kiadott –nehezen ellenőrizhető munka. Így tudom garantálni az általam felállított magas etikai és szakmai minőségben elvégzett használt autó vásárlás előtti helyszíni állapotfelmérést  a megbízóim maximális elégedettségére. 

https://alapjarat.hu/aktualis/profi-helyszini-auto-allapotfelmeres-ismertetojegyei

Az autóvizsgálatot 5 éve végzem közel 4000 autó átvizsgálásának (referencia : autovizsgalat.hu alvállalkozója) és az autó iparban eltöltött 40 év tapasztalatával.


A gépkocsikkal való "szerelem" már gyermekkoromban (sajnos nem mostanában volt) kezdődött apám autó javításaikor való lábatlankodásommal, később már a tőle átvett tapasztalatok kamatoztatásával. Természetesen pályaválasztáskor meg sem fordult a fejemben más szakma iránti érdeklődés, autószerelőnek tanultam. Középiskolai (A sajnos már megszűnt Ihász Dániel Közlekedésgépészeti Szakközép Iskolában – HUNGAROCAMION) kezdtem szakmai tanulmányaimat. Befejezése után annak rendje és módja szerint "maszek" autójavítóknál kezdtem el dolgozni és tapasztalatokat gyűjteni. Dolgoztam az akkori autó értékesítés fellegvárának számító MERKUR-nál, mint az átadásra váró autók műszaki vizsgáját megelőző autorevizor.

Az autójavítás mellett kikacsintgattam a gépjármű kereskedelem-import iránt, mint a rendszerváltáskor megannyian. Sérült, karambolos gépkocsik nyugat európai felkutatásával-importjával, javításával és eladásával kezdtem el foglalkozni. Nagy tapasztalatra tettem szert ezen a téren. Néha én is csodálkozom, hogy hogy mertem ilyenre vállalkozni az akkor még ismeretlen autóipari eszközök (festék rétegvastagság mérő műszer, számítógép, internet, mobil telefon, GPS stb.…) nélkül. Ma már ezek birtokában és alkalmazásuknak birtokában jóval könnyebbnek bizonyul ez. Ezek hiányában elképzelhetetlen egy teljes körű gépjármű átvizsgálás.

Mivel ebben a körben dolgoztam jött az ötlet, hogy egy magasabb szintre emeljem tudásom ebben a témakörben. Megszereztem a Gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki karának Felsőfokú Kárszakértői végzettségét, amit maximálisan tudok kamatoztatni munkám során. Autorevizor szakmai önképzésem azóta is tart, mert a technika fejlődésével lépést tartani csak így lehet.

                                                                                   Sallós Frigyes