GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK 


Hogyan készüljek az autó vizsgálatra? Első gépkocsit vásárlók segítségére.

Először is tájékozódj az adott márkával, típussal kapcsolatban. Gyakori típus hibák, jellegzetes meghibásodások stb.... Kérj ingyenes tanácsot tőlem, beszéljük át. Gondold át a tervezett vagy szokásos gépkocsi felhasználási szokásaidat. Nézz meg személyesen pár autót a kiszemeltjeid közül. Ha laikusként megfog valamelyik és te nem látsz számodra elfogadhatatlan hibát, akkor van értelme megrendelned a szolgáltatásomat. A helyszínen kiderülő és általad korábban látott, de nem tetszett dolgok miatt a vizsgálati díjat rendezni kell! Találkozásunkkor légy pontos vagy érkezz pár perccel korábban légy szíves. Kérd erre meg az eladót is. Az idő pénz mindenkinek, tartsuk ezt tiszteletben. Persze mindenkinek jöhet közbe valami miatti késés, kérlek, hívj fel ilyenkor, ahogy én is ezt fogom tenni.


Van valami teendőm az eladó felé?

Igen, mindenképp említsd meg neki az autó állapotfelmérést. Nem mindenki örül ennek. Ilyenkor ez már egy szűrő az autóról. A jó autót nem kell megmagyarázni, semmi titkolnivalója nincs.


Mennyi idő egy helyszíni autó állapotfelmérés?

Általában egy óra alatt meg szokott lenni


Mennyi idő a megrendeléstől a vizsgálat?

Általában 2-3 nap a megrendeléstől a vizsgálat. Ez függ az eladóval való időpont egyeztetéstől, leterheltségemtől. Lehet korábban is az esetlegesen autó eladás vagy lemondás miatt felszabadult időpont miatt.


Hol van az autóvizsgálat helyszíne?

Az eladó és a vevő által egyeztetett helyszínen. Az eladóval mindenképp egy olyan megtekintési helyet egyeztess, ahol az autója mellett le tudok parkolni a sajátommal az eszközeim miatt. A terület legyen forgalom mentes a biztonságos aláfekvés miatt! Belvárosban nem tudok vizsgálni, arra az alkalmatlan. Ilyenkor javaslok egy benzinkutat vagy egy külvárosi bevásárlóközpont parkolójának leg távolabbi szegletét ahol nincs forgalom.


Hogyan fizethetek ?

Ügyfél nélküli vizsgálatnál előre utalással, a helyszínen személyesen készpénzben vagy utalással. Minden esetben alanyi ÁFA - mentes számla kerül kiállításra.A szolgáltatás jelenleg csak magánszemélyeknek vehető igénybe és csak nekik tudok számlát kiállítani.Cégeknek,vállalkozásoknak sajnos nem!Köszönöm szíves megértésüket.Hogyan kapom meg az autórevízió összegzését (ügyfél nélküli autóvizsgálat)?

Általában a fényképek nagy terjedelme miatt a MESSENGER - en vagy a GOOGLE DRIVE – on. Itt 24 óráig tárolva vannak a képek-dokumentumok, utána automatikusan törlődnek! Ennek megfelelően töltsd le mindenképp! Vizsgálati anyag elérhetősége általában a vizsgálat napjának esti óráiban érhető el, de kérésre akár vizsgálat után egyből az autó mellől!


Mit tegyek, ha nem értek valamit az autóvizsgálat alatt vagy a róla készült dokumentumokból?

Kérdezz bátran! Akár a helyszínen, akár telefonon! Megmutatom - elmagyarázom. Ha jobban megmarad, a lényeg a saját jegyzetelésed alapján akkor jegyzetelj laikusként. Ezt fogod érteni évek múltán is,a műszaki leírást nem biztos.


Ajánlhatlak másnak is?

Megtisztelsz vele! Köszönöm! Természetesen, ha meg vagy elégedve a szolgáltatásommal. Értékeld kérlek a véleményeddel szolgáltatásomat a Google-on, ezzel sokat segítesz a színvonal fejlesztésében is. 


Mi történik ha az eladó lemondja az autóvizsgálatot vagy elkel az autó?

Ha időben teszi ezt meg, természetesen semmi. Ha kint az egyeztetett helyszínen szembesülünk ezzel akkor 10.000 Ft. a kiszállási költség!


Mi történik ha nekem nem tetszik az autó a helyiszínen?

Ahogy fentebb már írtam menj el előzetesen lehetőség szerint! Ha ezt nem teszed meg, akkor ki kell fizetni a vizsgálati díjat!


Van e garancia a vizsgálatra?

A vizsgálat a gépkocsi jelenlegi műszaki állapotát tárja fel! A múltbéli meghibásodások, javítások esetleg szakszerűtlen beavatkozások felfedhetőek.Se én, sem márkaszerviz nem tud 100 %-os biztonsággal garantálni semmit használt műszaki dologról lévén szó. A jövőbeni meghibásodások jóslására nem tudok vállalkozni e képességek hiányában sajnos. Ezért van ajánlva a CarGarantie műszaki garancia. Az autóvizsgálattal és ezzel egybekötve jobban bebiztosítani magad autód műszaki meghibásodásának esetleges későbbi lehetősége miatti nem várt kiadás ellen képtelenség.

https://alapjarat.hu/aktualis/profi-helyszini-auto-allapotfelmeres-ismertetojegyei